7. Gyerek ARC pályázat

2014. február 19.

 

Pályázat kiírása: 2014. február 19.
Pályázat határideje: 2014. április 15.

 

 


A jelentkezési lap és a pályázati kiírás nyomtatható formátumban letölthető a cikk alján lévő linkekről!(Beérkezési határidő: 2014. április 15. kedd)

Kedves földi barátaim!

Bizonyára emlékeztek rá, hogy nagy rajongója vagyok a ti meseszép bolygótoknak, a Földnek.

Nemrég egy hirdetésre kaptam fel a fejem. Mintha csak hozzám intézték volna a felhívást! "Gyerek tábor földi körülmények között". Nyomban elküldtem a jelentkezésemet.

Azt tudnotok kell, hogy a mi bolygónkon csak segédeszközökkel tudjuk megoldani a  talajon  maradást. Egyébként is, az életünk teljes mértékben a minket körülvevő gépektől függ. Ezért voltam annyira kíváncsi, milyen az, amikor levehetjük a nehéz lépegető gépeinket, kiszállhatunk űrsiklóinkból és ablak nélküli hangárjainkból.

Csodálatos élményben volt részem a táborban. Ó, bárcsak minden nap élvezhetném a Föld adományait!

Eleinte csak csetlettünk-botlottunk a szokatlan körülmények között. Mintha egyáltalán nem lettek volna izmaink, hogy talpon tartsuk magunkat. A táborban megtanultunk kiskertet és állatokat gondozni, halászni. Fürödtünk a tóban, fogócskáztunk, kirándultunk. Azt ettük, amit a kiskert megtermett számunkra. A tábor nem volt több néhány négyzetkilométernél, számunkra még is ez a terület jelentette az egész világot. Kicsattanóan egészséges űrlény gyerekeket kaptak vissza a szülők.

Mit tehetnék azért, hogy én és a társaim egészségesebben éljünk? Legyetek segítségemre ebben a küldetésben! Mutassátok meg rajzaitokon, ti mikor éreztétek magatokat egészségesnek, ragyogónak, felhőtlenül boldognak. Jelige: "Itt vagyok, ragyogok!"

Gondolkodjatok, tervezzetek, rajzoljatok szabadon!

Pályázzatok!

Alkossatok A4-es, FEKVŐ formátumú lapra tetszőleges technikával, és küldjétek el pályaműveiteket az ARC-nak!
Szeretettel ölel barátotok,

BIOX (a Xenorról)biox.jpg Iskolák, figyelem!

A kiállításon a legtöbb pályaművel szereplő 3 iskola a TESCO által felajánlott díjakat kapja:

1. helyezett: TV

2. helyezett: DVD lejátszó

3. helyezett: Digitális rajztábla

Az áruházlánc vállalja, hogy az 1. helyezett iskola 30 tanulóját (+ 3 kísérőt) a budapesti Millenáris Parkban megrendezendő Gyerek ARC kiállítás megnyitójára/díjátadójára utaztatja. (buszos utaztatás az iskola székhelyétől a díjátadó helyszínére és vissza, a kiállítás megnyitó napján)Az UNICEF felhívása

A nyertes három iskolában az UNICEF Magyar Bizottsága megtartja „Ébresztő-óra” című gyerekeknek szóló programját, aminek témája a gyermekjogok és a gyermekek helyzete a világban. A programról további információk az UNICEF weboldalán találhatók: www.unicef.hu/ebresztoora

Az UNICEF kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek részt vehessenek az őket érintő döntésekben. Ezért az idei Gyerek ARC zsűrijében a tavalyi pályázat egyik győztese is részt vesz.

Az UNICEF Magyar Bizottsága egy pályázót „Gyerekszem” különdíjjal jutalmaz. A díjat mindkét korcsoportban a zsűri gyermek tagja ítéli oda az általa legjobbnak ítélt pályamű alkotójának.Tesco különdíjakA Tesco három különdíjat ajánl fel azoknak az alkotóknak, akiknek szülei a pályázati időtartam alatt Tesco-Global Áruházak Zrt. munkavállalói, és akiknek a rajzai a kiállításra bekerültek. A díjazott alkotásokat a Gyerek ARC zsűrije választja ki.Ki pályázhat a 7. Gyerek ARC-on?

Az 7. Gyerek ARC pályázatra akkor jelentkezhetsz, ha elmúltál 6, de nem vagy idősebb 14 évesnél.Hogyan pályázhatsz? • Minden pályaműhöz külön jelentkezési lapot kell benyújtanod. Tehát annyi jelentkezési lapot kell kitöltened, ahány pályaművet beküldesz.

 • A www.arcmagazin.hu oldalon megtalálod a jelentkezési lapot. Ha szükséges, a kitöltéshez kérd tanárod, szüleid segítségét!

 • A kitöltött jelentkezési lapodat szülőd vagy gondviselőd feltétlenül írja alá a megfelelő helyen!

 • Művedet és jelentkezési lapodat helyezd egy A4-es borítékba és küldd el postai úton az ARC-nak, a 1383 Budapest, Pf. 1431 címre!


A pályázat beérkezési határideje: 2014. április 15. kedd


(Kérjük, néhány nappal korábban add postára a pályázatod, hogy időben megérkezzen hozzánk!) További pályázati feltételek

A pályázat kiírója az ARC Művészeti Szolgáltató Kft.Jogi és személyi feltételek: • A pályázaton 6. életévüket betöltött, de 14 évesnél nem idősebb gyerekek vehetnek részt. Pályázatuk akkor érvényes, ha a jelentkezési lapon törvényes képviselőjük hozzájárult a nevezéshez.

 • Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.

 • A pályázat kiíróinak tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.


Pályamunkák beadásának feltételei:

 • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

 • A pályázó a pályamunka beadásával kijelenti a pályamunkájáról, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

 • A pályázat bármilyen ábrázolási technikával (rajzlap, karton, egyéb papíranyag, valamint ceruza, szén, zsírkréta, filctoll, vízfesték, tempera, kollázs, ragasztás, stb.) készülhet, amely anyagok és eszközök környezetre vagy egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaznak.


A pályázat benyújtásának módja:

 • A pályamunka benyújtása postai úton történik.

 • Amennyiben a pályázó szükségét érzi, pályamunkájához készíthet leírást.

 • Határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

 • Kérjük a pályázókat, hogy a jelentkezési lapon megadott e-mail címüket a pályázati időszakban és azt követően a kiállítás megnyitójáig folyamatosan figyeljék!

 • A zsűrizést követően a www.arcmagazin.hu oldalon értesítjük pályázóinkat arról, hogy bekerült-e pályamunkájuk a kiállítandó alkotások közé. A kiállítókat e-mailben is értesítjük.


ÉRTÉKELÉS, DÍJAZÁS

A beérkező pályaművek közül az alkotásban megnyilvánuló kreativitást, az alkalmazott technikai kivitelezés gondosságát, valamint a kiírt témának megfelelő tartalom ötletes megfogalmazását mérlegelve egy minimum öt tagú zsűri választja ki a kiállítás anyagát. A pályázat kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy az előzőek figyelembevételével, de a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján tetszésük szerint válasszanak pályamunkákat a kiállítandó művek közé, valamint tetszésük szerint ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

A pályaműveket korosztály szerint két kategóriában zsűrizzük: 6-9 és 10-14 éves korosztály. Mindkét korosztályban az első 3 helyezettet értékes nyereménycsomaggal jutalmazzuk. A zsűri által kiválasztott legfeljebb 70 alkotást felnagyítjuk, kinyomtatjuk és óriás méretben kiállítjuk 2014. május 24-június 29-ig, Budapesten, a Millenáris Parkban.

A zsűri névsorát 2014. április 15-től olvashatjátok a www.arcmagazin.hu site-on.

A Hegyvidék Központ különdíj győzteseinek kiválasztásában a zsűri a Hegyvidék Központ képviselőjével egészül ki.

A zsűri idén kiegészül a 6. Gyerek ARC egyik tavalyi győztesével, aki teljes szavazati joggal bíró tagként lesz jelen, valamint ő ítéli oda mindkét korcsoportban a számára legtetszetősebb pályamű alkotójának az UNICEF Magyar Bizottság „Gyerekszem” különdíját.

A kiállításra bekerült pályaművek listája 2014. május 8-tól tekinthető meg a www.arcmagazin.hu oldalon.

Díjátadás

A díjátadásra a megnyitó napján, 2014. május 24-én, szombaton kerül sor Budapesten, a Millenáris Parkban, az EU Pontban. A nyerteseket és kiállítókat előre értesítjük a díjátadó pontos időpontjáról.Díjak: 6-9 éves korosztály

1. díj


 • Tablet a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • 1 alkalomra szóló családi belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásával

 • Ajándékcsomag a Sugar! felajánlásával

 • 1 pár Crocs papucs a crocs.eu hazai képviselője, az Overland felajánlásával (tranzitshop.hu)

 • Művészeti könyvcsomag a Vince Kiadó felajánlásával

 • Bluppo! Mókatárs mesepuff a Blup! felajánlásából

 • Mindenki tud rajzolni c. könyv a Scolar kiadó felajánlásával


2. díj


 • Fényképezőgép a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • 1 alkalomra szóló családi belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásával

 • Ajándékcsomag a Sugar! felajánlásával

 • 1 pár Crocs papucs a crocs.eu hazai képviselője, az Overland felajánlásával (tranzitshop.hu)

 • Művészeti könyvcsomag a Vince Kiadó felajánlásával

 • Bluppo! Mókatárs mesepuff a Blup! felajánlásából    

 • Mindenki tud rajzolni c. könyv a Scolar kiadó felajánlásával


3. díj


 • E-book a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • 1 alkalomra szóló családi belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásával

 • Ajándékcsomag a Sugar! felajánlásával

 • 1 pár Crocs papucs a crocs.eu hazai képviselője, az Overland felajánlásával (tranzitshop.hu)    

 • Művészeti könyvcsomag a Vince Kiadó felajánlásával

 • Bluppo! Mókatárs mesepuff a Blup! felajánlásábból

 • Mindenki tud rajzolni c. könyv a Scolar kiadó felajánlásávalA Hegyvidék Központ „Természet és egészség” című, a legzöldebb alkotásnak járó különdíja

Kreatív játék a Hegyvidék Bevásárlóközpont felajánlásávalAz UNICEF Magyar Bizottság „Gyerekszem” különdíja

A díjat a zsűri gyermek tagja ítéli oda a számára legtetszetősebb pályamű alkotójának.

UNICEF ajándékcsomagA Mindenki tud rajzolni c. könyv szerzőinek különdíja

Mindenki tud rajzolni csomag (Mindenki másmilyen és Mi hiányzik? című könyvek, egy Mindenki tud rajzolni textiltáska és egy Mindenki tud rajzolni póló)Díjak: 10-14 éves korosztály

1. díj • Tablet a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • 1 alkalomra szóló családi belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásával

 • Ajándékcsomag a Sugar! felajánlásával

 • 1 pár Crocs papucs a crocs.eu hazai képviselője, az Overland felajánlásával (tranzitshop.hu)

 • Művészeti könyvcsomag a Vince Kiadó felajánlásával

 • Mindenki tud rajzolni c. könyv a Scolar kiadó felajánlásával


2. díj

 • Fényképezőgép a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • 1 alkalomra szóló családi belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásával

 • Ajándékcsomag a Sugar! felajánlásával

 • 1 pár Crocs papucs a crocs.eu hazai képviselője, az Overland felajánlásával (tranzitshop.hu)

 • Művészeti könyvcsomag a Vince Kiadó felajánlásával

 • Mindenki tud rajzolni c. könyv a Scolar kiadó felajánlásával


3. díj

 • E-book a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • 1 alkalomra szóló családi belépőjegy a Fővárosi Állatkertbe a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásával

 • Ajándékcsomag a Sugar! felajánlásával

 • 1 pár Crocs papucs a crocs.eu hazai képviselője, az Overland felajánlásával (tranzitshop.hu)

 • Művészeti könyvcsomag a Vince Kiadó felajánlásával

 • Mindenki tud rajzolni c. könyv a Scolar kiadó felajánlásávalA Hegyvidék Központ „Természet és egészség” című, a legzöldebb alkotásnak járó különdíja

Társasjáték a Hegyvidék Bevásárlóközpont felajánlásávalAz UNICEF Magyar Bizottság „Gyerekszem” különdíja

A díjat a zsűri gyermek tagja ítéli oda a számára legtetszetősebb pályamű alkotójának.

UNICEF ajándékcsomag    A Mindenki tud rajzolni c. könyv szerzőinek különdíja

Mindenki tud rajzolni csomag (Mindenki másmilyen és Mi hiányzik? című könyvek, egy Mindenki tud rajzolni textiltáska és egy Mindenki tud rajzolni póló)    A kiállításon a legtöbb pályaművel szereplő 3 iskola díjai

A nyertes három iskolában az UNICEF Magyar Bizottsága megtartja
„Ébresztő-óra” című gyerekeknek szóló programját, aminek témája a
gyermekjogok és a gyermekek helyzete a világban. A programról további információk az UNICEF weboldalán találhatók: www.unicef.hu1. díj • TV a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában. Az áruházlánc vállalja, hogy az 1. helyezett iskola 30 tanulóját (+ 3 kísérőt) a budapesti Millenáris Parkban megrendezendő Gyerek ARC kiállítás megnyitójára/díjátadójára utaztatja (buszos utaztatás az iskola székhelyétől a díjátadó helyszínére és vissza, a kiállítás megnyitó napján).

 • „Ébresztő-óra” című gyerekeknek szóló program    


2. díj

 • DVD lejátszó a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • „Ébresztő-óra” című gyerekeknek szóló program     


3. díj

 • Digitális rajztábla a TESCO Global Áruházak Zrt. felajánlásában

 • „Ébresztő-óra” című gyerekeknek szóló program
SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOKA pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró, a TESCO Global Áruházak Zrt., valamint a Hegyvidék Központ részére felhasználási engedélyt: • A fent említettek jogosultak a művek nyilvánosságra hozatalára kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR tevékenység, stb. keretében.

 • Jogosultak még a megnyitón a résztvevőkről készült fotók cikkekben való megjelentetésére

 • Az ARC a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá az évente a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének feltűntetése mellett.

 • A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy az ARC, valamint a TESCO Global Áruházak Zrt. a pályaműről készült reprodukciót könyvalakban, receptkártyán, receptkönyv illusztrációjaként, üzlettéri dekorációként,, elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. A képek felhasználása nem lehet kereskedelmi jellegű.

 • A fent megnevezett megjelenésekért a pályázó külön díjazásra nem tarthat igényt.

 • A pályázatra benevezett pályaművek további reklámcélú felhasználásának esetében a pályázó és a pályázat kiírója, valamint a TESCO Global Áruházak Zrt. külön megállapodást kötnek egymással.

 • A pályázók által megadott elérhetőségeket az ARC Kft. adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.


Az eredeti pályaművek sorsa

A beadott pályaműveket egy évig őrizzük. A pályázatokat nem küldjük vissza.

Az ARC a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

További információ: telefonon a +36-30-510-8860-as telefonszámon vagy e-mailen palyazz@arcmagazin.hu email címen kérhető.

Kövesd az ARC-ot a Facebookon!

http://www.facebook.com/ArcMagazin
Kapcsolódó galériák