16. ARC pályázat - Hol jár az eszed?

2016. 05. 25.
arc16_alap_kreativ_A4_layout_mod6_2.jpg
 
 
PÁLYÁZATI KIÍRÁS 
 
A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12. 
 
ARC FŐTÉMA: HOL JÁR AZ ESZED?
 
Neked hol jár az eszed? 
A felső tízezer, vagy az alsó tízmillió között? Az integetőerkélyen vagy a szopórolleren? A megtapsolt teljesítmények vagy az eltapsolt milliárdok között? A honosított bevándorló gazdagok vagy a hontalan migráns gyerekek között? Nincstelenekkel tekereg az erdőben, hogy fát gyűjtsön és túlélje az éjszakát, vagy bennfentesekkel kavar a zavarosban, hogy földet gyűjtsön és túlélje a nép haragját? Neked hol jár az eszed? A jövővel agyal, hogy merre legyen a haladás iránya, vagy a múltba réved, hogy mégis hogy juthattunk ennyire vissza az időben? Azon jár, hogy hogyan lehetne másokkal együtt a világ legjobb hazáját összehozni, vagy azon ketyeg, hogy egyetlen egy épeszű gondolat se születhessen meg ezen a vidéken?
Bárhol is jár az eszed, a legjobb, amit tehetsz, hogy megmutatod másoknak is – és megosztod az élményt az idei ARC pályázaton. Találd meg az eszed, pályázz és nyerj! Hajrá!

Pályaművedet óriásplakát formátumban készítsd el! Ld. technikai feltételek!

Az alkotói szabadság jegyében a felkínált főtémán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon! 
 
 
ARC+
SUGÁRVESZÉLY VAGY TAVASZI SZÉL?
Képbe hozó plakátverseny

Témagazda: Energiaklub (www.energiaklub.hu/

Az atomkorszak ideje leáldozik. A fejlett országokban ma már zöld energiában gondolkodnak. A nagy befektetések a megújuló technológiákba áramlanak. Németország a következő hat évben összes működő atomerőművét leállítja, mert az atom használata a társadalom számára elfogadhatatlan kockázatot és veszélyt jelent: gondoljunk csak az atomerőművek ellen megkísérelt terrortámadásokra, vagy arra, hogy atomerőművet építeni elképesztően drága, és ennek terhe az adófizetők vállát nyomja. 
Magyarországon a döntéshozók mégis úgy vélekednek, benne kell ragadunk egy letűnőfélben lévő korban. Paks II pénzpazarló, mert minden más megoldásnál költségesebb. Orosz hitelből épülne, ami beláthatatlan időre kiszolgáltat bennünket az orosz érdekeknek. Paks II környezetszennyező, mert a kiégett fűtőelemek tárolása a világon sehol nem megoldott. Az elemek több százezer évig sugárzók maradnak. 
A zöld energia viszont egyre olcsóbb, korlátlanul rendelkezésünkre áll, az országban sok helyen, vidéken is munkahelyeket teremt. 
Hogyan viszonyul Paks II megvalósulásával az ország vezetése a lakossághoz? És fordítva: a lakosság a hatalomhoz? Merre akarunk haladni? És merre haladunk valójában? Gondold végig, és mutasd be Paks II visszásságát plakátodon! Vagy jelenítsd meg azt az irányt, ami szerinted korszerű, környezet- és emberbarát! 
Tervezz olyan óriásplakátot a témában, ami előtt szelfizni is lehet!


A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC-on, a SUGÁRVESZÉLY VAGY TAVASZI SZÉL? c. kamarakiállítás keretében mutatjuk be. A zsűri egy fődíjat ad.

„Tavaszi szél” különdíj
A Magyar Szélenergia Ipari Társaság és a zsűri a legszelesebb alkotásnak ítéli oda a „Tavaszi szél” c. különdíjat.

Van hozzá energiánk! – Greenpeace-különdíj
Jelige: a nap és a szél energiája mindannyiunké!
 
 
ARC+
MACIARC
Pályázat magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára

Témagazda: MACI – Magyar Civilszervezetek a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével

A MACIARC pályázati kiírás megtalálható a következő linken: http://www.arcmagazin.hu/maciarc

A pályázati kiírás nyomtatható formátumban letölthető innen: 16. ARC pályázati kiírás 
vagy a részletes pályázati kiíráshoz kattints a TOVÁBB gombra! 
 

A 8. Gyerek ARC pályázat díjazottjai

2016. 05. 21.
"Együtt rágunk, együtt nevetünk!" címmel megnyílt a 8. Gyerek ARC kiállítás. 
Megtekinthető 2016. június 21-ig Budapesten, a Millenáris Parkban!

A 8. Gyerek ARC pályázat díjazottjai: 
 
Fődíjak:
 
6-9 éves korcsoport:
 
1.díj - Pap Réka: Lyukas foggal álmodtam
Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola, Berettyóújfalu
 
6-9_1díj_Pap_Reka.jpg

 

A 8. Gyerek ARC kiállítói

2016. 04. 25.

Alábbiakban azoknak a gyerekeknek a neve olvasható, akik a 8. Gyerek ARC kiállítói lesznek. A köszönetünk és gratulációnk azonban minden pályázónak kijár, mert egytől egyig fantasztikus alkotások születtek! Nem volt idén sem egyszerű válogatni. 

A kiállítókat nagy izgalommal várjuk majd a megnyitón és díjátadón, melynek helyéről és idejéről e-mailben tájékoztatjuk őket.

A kiállításon pedig mindenkit nagy szeretettel látunk 2016. május 21. és június 21-e között, a Millenáris parkban, Budapesten!

 

Gratulálunk!

 

A 8. Gyerek ARC kiállítói: 

 

 

MACIARC

2016. 04. 20.

Pályázat magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára

 

Témagazda: MACI – Magyar Civilszervezetek a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével

 

MACIARC_web_500x500_macilisa_jav.jpg

 

Szolidaritás? Gondoskodás? Odafigyelés? A másik ember problémája?

 

Igen, ez a mi pályánk! 

 

MACI, a Magyar Civilszervezetek közössége azzal a céllal jött létre, hogy megerősítse a közösségi lét fontosságát egy olyan társadalmi környezetben, ahol a fősodrás ezzel ellentétes irányba visz: egy elmagányosodó, elidegenedő úton járó társadalom összetartó kapcsait felfrissítse, megerősítse. 

 

MagNet Magyar Közösségi Bank is hasonló értékekre építi saját ténykedését és filozófiáját, ezért támogatja a magyar civiltársadalom összefogását és erőfeszítéseit – akár a civilek bankjaként is. 

 

MACIARC: ÚJRA CIVILSZERVEZETEK AZ ARCON

 

Idén is felhívással fordulunk a magyar civilszervezetek és a kreatív ügynökségek felé. A 16. ARC kiállításon 5-11 óriásplakáthelyet biztosítunk azoknak az alkotásoknak, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civilszervezet munkáját. 

 

Bár a pályázatot a civilszervezet nyújthatja be, bízunk abban, hogy számos kreatív ügynökség, grafikus vállal közösséget jó civil kezdeményezésekkel, és ajánl fel pro bono segítséget annak érdekében, hogy a nagyközönség előtt bemutasson egy-egy civilszervezetet. Természetesen a kreatív szolgáltatókkal együtt készített plakátokon az ügynökség is megjelenhet, mint a civilszervezet partnere.

 

A MagNet Bank és az ARC segítséget nyújt abban is, hogy a lehetséges partnerek egymásra találjanak: 2016. május 23-án, egy rapid randi keretén belül alkalmat adunk az ismerkedésre civilek és kreatívok között. Itt jó ügyek találhatnak olyan kreatív partnerre, aki formába önti és segít megmutatni azokat. A rapid randira a civilrapidrandi@magnetbank.hu címen lehet jelentkezni 2016. május 10-ig.

 

A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC kiállításon (előreláthatólag 2016. szeptember 9-23-ig), „MACIARC” kamara kiállítás keretében mutatjuk be. 

 

A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12. 

 

A pályázati kiírás nyomtatható formátumban letölthető itt:

MACIARC pályázati kiírás

 

A részletes pályázati kiíráshoz kattints a TOVÁBB gombra!  

 

8. Gyerek ARC zsűrizés

2016. 04. 15.
Lezárult a 8. Gyerek ARC pályázat. Köszönjük a pályázóknak a beküldött alkotásokat! 
A zsűrizésre 2016. április 22-én kerül sor. A kiállításra bekerült alkotások listáját május elején tesszük közzé a site-unkon.
 
Zsűritagok:
Bakos Gábor, ARC

Barabás Zsófi, képzőművész, a "Mindenki tud rajzolni" c. könyv egyik alkotója

Kolozs Rita, Orbit Brand Manager

Kovács Patrícia, színművész

Szabó Diána, Orbit Junior Brand Manager

Tóth Andrej, képzőművész, grafikus

Hegyvidék Központ a Legkülönlegesebb rajz c. különdíjának elbírálásakor a zsűri kiegészül Nyári Margittal, a Hegyvidék Bevásárlóközpont igazgatójával, valamint Jakab Renátával, a Hegyvidék Bevásárlóközpont marketing munkatársával.

 

A15. ARC KÖZÖNSÉGSZAVAZÁSÁNAK GYŐZTESE

2015. 10. 06.
A15. ARC KÖZÖNSÉGSZAVAZÁSÁNAK GYŐZTESE
2015. szeptember 11-29-ig lehetett szavazni a 15. ARC közönségdíjasára az ARC Facebook oldalán. Összesen 1258 szavazat érkezett. A győztes 215 szavazattal Varga Bence, Drótkerítés című munkája lett!

Ugyan nem kapnak díjakat – azért szerintünk jó tudni –, hogy a második 198 szavazattal, Török Tamás, Gazdálkodj okosba című pályamunkája, harmadik pedig 177 szavazattal Kelemen Orsolya, Magyar feeling című műve lett.
A szavazók között 3 db ARC molinóból újrahasznosított, Medence re+concept táskát, valamint 8-8 karton Vis Vitalis ásványvizet sorsoltunk ki. A nyertesek: Lalák Anikó, Skita Marianna, Vont Gyula.
 
Gratulálunk!
 
10630_drotkerites.jpg 
 

„Te hogyan tennéd jobbá a világot?”

2015. 09. 25.
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC plakátkiállítása
2015. szeptember 25-november 8., Budapest, Millenáris park, Európa Pont melletti terület

2015 a Fejlesztés Európai  Éve. Ez alkalomból az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC pályázatot hirdetett „Te hogyan tennéd jobbá a világot?” címmel. A pályázat legjobb 29 alkotása tekinthető meg a Millenáris parkban, az Európa Pont melletti füves területen, 2015. szeptember 25-től november 8-ig.

3 pályamű díjazásban is részesült. Az első helyezést Északi Tamás nyerte, „Gondoltam” című alkotásával. A második helyezett Mester Kata és Mester Éva Hajnalka, „Mobil ötlet” című pályaműve lett, míg a harmadik helyezést Koncz Tímea „Esővízgyűjtés” című alkotása vitte el.

Északi Tamás: Gondoltam (1. díj)
1_díj_Északi_Tamás_Gondoltam.jpg 
Mester Kata, Mester Éva Hajnalka: Mobil ötlet (2. díj) 
2_díj_Mester_Kata_Éva_Mobil_ otlet.jpg 
Koncz Tímea: Esővízgyűjtés (3.díj)
3_díj_Koncz_Tímea_Esővízgyűjtés.jpg 
Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak és minden kiállítónak!
 
Kiállítás (1).jpg 
 

Megnyílt a 15. ARC kiállítás

2015. 09. 10.

2015.09.11-én megnyílt a 15. ARC kiállítás, az Ötvenhatosok terén.

A kiállítás szeptember 27-ig, 0-24 óráig tekinthető meg.

A belépés díjtalan.

 

www.arcmagazin.hu

 

 

Te hogyan tennéd jobbá a világot pályázat eredménye

2015. 09. 04.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a Te hogyan tennéd jobbá a világot? kiállításra bejutott alkotások listája.

Köszönjük a beérkezett pályamunkákat! Gratulálunk a beválasztott plakátok alkotóinak!

 

Te hogyan tennéd jobbá a világot bekerült pályamunkák.pdf

 

15. ARC kiállítás

2015. 08. 30.

2015.09.11-én megnyit a 15. ARC kiállítás, az Ötvenhatosok terén.

A kiállítás szeptember 27-ig, 0-24 óráig tekinthető meg.

A belépés díjtalan.

 

www.arcmagazin.hu