7. Gyerek ARC pályázat zsűrizése

2014. 04. 14.
Kedves gyerekek!

Köszönjük, hogy pályáztatok!

A 7. Gyerek ARC zsűrizésére 2014. április 28-án kerül sor.

A zsűri tagjai:
  • Barabás Zsófi, a "Mindenki tud rajzolni" egyik alkotója
  • Takács Martin, a tavalyi Gyerek ARC  egyik győztese (Partnerünk, az UNICEF kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek részt vehessenek az őket érintő döntésekben. Ezért az idei Gyerek ARC zsűrijében a tavalyi pályázat egyik győztese is részt vesz.)
  • Till Attila, médiaszereplő
  • Tóth Andrej, grafikus, Kuzin Vizuális Műhely
  • Bakos Gábor, ARC
  • Bolgár Eszter, ARC
  • A Hegyvidék Központ „Természet és egészség” című, a legzöldebb alkotásnak járó különdíjának elbírálásakor a zsűri kiegészül Jakab Renátával, a Hegyvidék Bevásárlóközpont marketing munkatársával.


Üdvözöl,
Az ARC csapata

 

 

7. Gyerek ARC pályázat

2014. 02. 19.

ITT VAGYOK, RAGYOGOK!

 

(Beérkezési határidő: 2014. április 15. kedd)

Kedves földi barátaim!

Bizonyára emlékeztek rá, hogy nagy rajongója vagyok a ti meseszép bolygótoknak, a Földnek.
Nemrég egy hirdetésre kaptam fel a fejem. Mintha csak hozzám intézték volna a felhívást! "Gyerek tábor földi körülmények között". Nyomban elküldtem a jelentkezésemet.
Azt tudnotok kell, hogy a mi bolygónkon csak segédeszközökkel tudjuk megoldani a  talajon  maradást. Egyébként is, az életünk teljes mértékben a minket körülvevő gépektől függ. Ezért voltam annyira kíváncsi, milyen az, amikor levehetjük a nehéz lépegető gépeinket, kiszállhatunk űrsiklóinkból és ablak nélküli hangárjainkból.
Csodálatos élményben volt részem a táborban. Ó, bárcsak minden nap élvezhetném a Föld adományait!
Eleinte csak csetlettünk-botlottunk a szokatlan körülmények között. Mintha egyáltalán nem lettek volna izmaink, hogy talpon tartsuk magunkat. A táborban megtanultunk kiskertet és állatokat gondozni, halászni. Fürödtünk a tóban, fogócskáztunk, kirándultunk. Azt ettük, amit a kiskert megtermett számunkra. A tábor nem volt több néhány négyzetkilométernél, számunkra még is ez a terület jelentette az egész világot. Kicsattanóan egészséges űrlény gyerekeket kaptak vissza a szülők.
Mit tehetnék azért, hogy én és a társaim egészségesebben éljünk? Legyetek segítségemre ebben a küldetésben! Mutassátok meg rajzaitokon, ti mikor éreztétek magatokat egészségesnek, ragyogónak, felhőtlenül boldognak. Jelige: "Itt vagyok, ragyogok!"

Gondolkodjatok, tervezzetek, rajzoljatok szabadon!
Pályázzatok!
Alkossatok A4-es, FEKVŐ formátumú lapra tetszőleges technikával, és küldjétek el pályaműveiteket az ARC-nak!


Szeretettel ölel barátotok,
BIOX (a Xenorról)  biox.jpg

 

GyerekARC07_A4_72dpi_vegl.jpg

 

A részletes pályázati kiíráshoz kattints a TOVÁBB gombra!

 

6. Gyerek ARC válogatás kiállítás

2013. 10. 18.

Immáron hatodik alkalommal utazhattunk el a 6-14 év közötti gyerekek világába a Gyerek ARC kiállítás által, melyet 2013 júniusában a Millenáris Parkban állítottunk ki. 


Ebből láthatnak most válogatást a Hegyvidék Központ jóvoltából az odalátogatók. A kiállítás október 31-ig tekinthető meg, Budapesten a Hegyvidék Központ (XII., Apor Vilmos tér 11.) mellett, a Templom felé.

 

Fotema_10-14_1díj_GesztiPéter_zsuritag_kedvence.jpg 

 

A 13. ARC közönségszavazásának nyertese

2013. 10. 01.

A 13. ARC közönségszavazásának nyertese:
Zsidek Barbara Csilla: Egyedül hagytak

7795_zsidekbarbara.jpg

A szavazók között 3 db ARC molinóból újrahasznosított Medence re+concept táskát, valamint a Bortársaság borválogatását sorsoltunk ki.

A nyertesek:
Dévényiné Hedvig
Gáspár Zsófi
Niedermüller Tamás

A nyerteseket e-mailben is értesítjük.

Gratulálunk!

 

 

"Az európai álompolgár" kiállítás

2013. 09. 30.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC kiállítása

2013. szeptember 27-október 27., Millenáris park (az Európa Pont melletti tér)
A kiállítás ingyenesen látogatható a park nyitva tartási óráiban.

 

EU.jpg                     arc.jpg

2013. a polgárok európai éve. Ez alkalomból az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC kreatív pályázatot hirdetett. A pályázatra érkezett s a kiírók által legjobbnak ítélt alkotások szeptember 27-től október 27-ig láthatók a budapesti Millenáris Parkban, az Európa Pont melletti téren.  A kiírás arra kérte a pályázókat, hogy plakátformátumban fogalmazzák meg, mi tart össze bennünket, európaiakat, hogyan lehet még inkább erősíteni ezt az összetartozást, illetve hogy melyek azok az értékek, amelyek csak ránk, magyarokra jellemzőek, és amelyek hozzátesznek az EU sokszínűségéhez.

„Tudtad, hogy az Európai Unió polgáraként szabadon letelepedhetsz más uniós országban? Utazhatsz, tanulhatsz, munkát vállalhatsz. Tudtad, hogy az Unión belül nem érhet negatív megkülönböztetés, ha munkát szeretnél vállalni? És azzal tisztában vagy, hogy a 2014-es uniós választásokon neked is van szavazati jogod? Tudtad, hogy Te is fordulhatsz panasszal az európai ombudsmanhoz?

Európa nem  a bürokraták és a diplomaták terepe! Európa az európai polgároké: bárki élhet javaslattal, beleszólhat Európa alakulásába.

Legyél álompolgár! Álmaid Európájának polgára! Szólj bele abba, ami rád tartozik! Üzenj plakáttal!” - invitált pályázatok készítésére a kiírás 2013. szeptember 2-i leadási határidővel.

A szervezők képviselőiből álló zsűri elsősorban azt értékelte, hogy a pályaművek érdemi választ adtak-e a kiírás témájára, illetve díjazta az újszerűséget, a szellemes, könnyed hangvételt és a vizuális kidolgozottságot.

Az európai álompolgár annyiban különbözik az állampolgártól, hogy tisztában van jogaival, és él is velük. A kiállítás tudatosítani szeretné az európai uniós tagsággal járó állampolgári jogokat, továbbá erősíteni szeretné az összetartozás érzését az unió többi tagországával. Arra is rávilágít, hogy az Európai Unió színskáláját Magyarország is tarkítja hagyományaival, egyedi kultúrájával, valamint, hogy hogyan erősíthetjük nemzetünk jelenlétét ebben a közösségben.

A legjobbnak ítélt három pályamunka - Csányi Szabolcs: „Colosseum terasz” (1. helyezett), Székely Petra: „Tesztkérdés” (2. helyezett) és Zalubel István:„Szent István Iránytűje” (3. helyezett) -, díjazásban részesült.

 

arc_alompolgar_2050x1700_1.jpg

 

arc_alompolgar_2050x1700_2.jpg

 

arc_alompolgar_2050x1700_3.jpg

www.facebook.hu/europapont

www.eu.hu

http://www.facebook.com/ArcMagazin


 

 

"Te hogyan spórolsz..." kiállítás

2013. 09. 26.

KÖZTÉREN AZ ELMŰ-ÉMÁSZ ÉS AZ ARC "TE HOGYAN SPÓROLSZ AZ ENERGIÁVAL?" KREATÍV PLAKÁTPÁLYÁZATÁNAK LEGJOBBJAI

 

www.aram.hu/tehogyansporolsz

 

Októberben rendhagyó kampánnyal indítja a 2013/14-es fűtésszezont az ELMŰ-ÉMÁSZ. A kampány arra irányítja rá a lakosság figyelmét, hogy hogyan valósulhat meg mindannyiunk közös álma, az igazi rezsicsökkentés.

 

Az ELMŰ-ÉMÁSZ nem először hívja segítségül üzenete kommunikálásához az ARC kreatív erőit. „Miből nyersz energiát?” című 2011-es sikeres együttműködésüket megismételve ezúttal is közösen írtak ki pályázatot, amely arra kérdezett rá, hogy mi módon spórolhatunk az energiával. Az energiaszolgáltató nagyvállalat felismerte, hogy az attitűdváltás elérésének hatékonyabb útja lehet, ha maguk a fogyasztók kommunikálnak a velük egy cipőben járókkal. A pályázaton ezért - az ARC hagyományaihoz híven - bárki részt vehetett. Emellett a nagyvállalat döntéshozói az évek folyamán azt is tapasztalták, hogy az ARC-os képalkotók nagy szabadsággal, progresszív és pozitív hozzáállással közelítenek környezetvédelmi és energiafelhasználási kérdésekhez.


A kiírás értelmében összesen 4 pályamű szerepelhetett volna a köztéri kampányban, ám a közönségszavazás meghekkelése miatt csak 3, a zsűri által legjobbnak ítélt terv valósul meg óriásplakát formában, és kerül ki köztérre 75 példányban Budapesten, Pest megyében és Kelet-Magyarországon.


„Engedd el magad, és mutasd meg, hogyan fogod vissza az energiafogyasztásod! Te hogyan spórolnál az energiával? – a pályázati kiírásból kiragadott részlet jól tükrözi mindkét cég vállalati felelősségvállalását, egyben illeszkedik az ELMŰ-ÉMÁSZ saját energiatakarékossági programjába rendhagyó hangnemével.


A köztérre kerülő plakátok magukért beszélnek. Kovács Ambrus, „Legyél otthon is pulóverben”című munkája 1. helyezést ért el a versenyen. Egyszerű vizuális elemekkel hívja fel a figyelmet arra, ami eleinknek még ment, hogy egy meleg gyapjúpulóver költséghatékonyabban tart melegen, mint a csúcsra járatott fűtés.


elmu_nyertes_plakatok_1_jpg.jpg


A 2. helyezett, Koncz Tímea derűs, mozgalmas alkotása egy – akár automatikussá is válható - mozdulatra, a ki-bekapcsolók használatára és a fali csatlakozók kihúzására figyelmeztet.


elmu_nyertes_plakatok_2_jpg.jpg


Frenyó Teodóra, aki idén az ARC fődíjasa is volt, ezen a – jeligés – versenyen is az előkelő 3. helyen végzett. A takarékos áramfogyasztás romantikus oldalára világít rá alkotásával.


elmu_nyertes_plakatok_3_jpg.jpg

A takarékos energiafelhasználás globális szinten és háztartásonként egyaránt szükséges. Mégis a leginkább saját bőrünkön tapasztaljuk a beosztó magatartás szükségességét. Semmiképpen sem megoldás, ha a felelősséget másokra hárítjuk. A rezsi díj mértéke elsősorban rajtunk múlik. Az energiáról tékozlóan gondolkodni ma már nem csak, hogy költséges, de ciki is. Ha valakinek kételyei lennének efelől, nézze meg köztéren, mit ajánlanak a kreatív agyak!

 

Ízelítő az ARCLAP-ból, a 13. ARC kiállítás online magazinjából

2013. 09. 25.

 

 

És azt ismeritek, hogy „Az agresszív kismagyar ül a fa tetején...”?

 

Részlet D. Tóth Kriszta írásából

 

Igazából már azóta foglalkoztat ez a kérdés, amióta egy igen fárasztó, de annál érdekesebb 12 óra, az ARC zsűrinapja után beültem a kocsiba. Tényleg mindennek a politika az oka? Tényleg az ország történelmi átpolitizáltsága tesz minket ilyenné? Ilyen robbanékonnyá, ilyen fafejűvé, ilyen harcossá, ilyen iriggyé, ilyen kirekesztővé, ilyen önzővé, ilyen birkává, ilyen nyughatatlanná, ilyen megalomániássá, ilyen, ilyen, ilyen... agresszív kismagyarrá?

 

Tényleg csak a trafik a mutyi? Csak a politikus a korrupt? A gárdista a kirekesztő? A bank a genyó? A szomszéd a szemét? Az ország az élhetetlen? A rendőr a hülye?

 

A válasz egy brutális tükörben található hamarosan az 56-osok terén. Én már láttam, amikor az ARC óriásplakát kiállítás zsűrijében ültem. Sokfélék voltunk mi ott az asztal körül, jórészt nem is ismertük egymást előtte személyesen. Ehhez képest azon nyomban a velejünket kellett megmutatni a másiknak. Nem volt könnyű meló – sem a vita, sem a döntés, sem pedig a tükörben talált válasz elfogadása. Voltak pillanatok, amikor gyűlöltük egymást egy kicsit – persze csak láthatatlan „európai módon”, mosolyogva, asztal alatt ökölbe szorított kézzel. Meg olyan is volt, hogy fölment az agresszív kismagyar a fára, kiabált kicsit a társaival, aztán duzzogva lemászott. És volt, hogy együtt röhögtünk adott alkotáson jókedvünkben.

 

De a pályázók által elénk tolt tükörből minden zsűritag kisilabizálta a maga válaszát.

 

Alig várom, hogy belenézzen a közönség is.

 

 

13. ARC kiállítás

2013. 09. 05.

A 13. ARC kiállítás 2013.09.06-tól 09.22-ig megtekinthető a XIV. kerületi Ötvenhatosot terén.

 

Jó szórakozást kívánunk!

 
ARC-cal az őszbe

ARC-cal az őszbe

2013. 08. 21.
Feltartóztathatatlanul közeleg a 13. ARC! Tudod, hogy ott a helyed!? 2013. Szeptember 6-22., Ötvenhatosok tere.13ARC_kiallitas_Octogon.jpg  

13. ARC kiállításra, gyűjtőplakátokra bekerült alkotások

2013. 07. 31.
Három témában (nemzeti dohánybolt, emigráció, egysoros) kiemelkedően sok pályamunka érkezett be, ezért a zsűri úgy döntött, hogy az ARC ezek közül a legjobb munkákat gyűjtőplakátokon mutassa be. A gyűjtőplakát az jelenti, hogy egy óriásplakát felületen több alkotást mutatunk be.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a gyűjtőplakátra bekerült alkotások.